Gellak Nagels

Je uiterlijk is je visitekaartje, zeker in bepaalde beroepsgroepen, waar je soms letterlijk op de vingers wordt gekeken. Dat is niet erg en zelfs logisch. Het is een gegeven dat we het prettig vinden naar goed verzorgde en goed geklede mensen te kijken. 

Inhoudsopgave

Laten aanbrengen van gellak nagels

Bij een goed verzorgd uiterlijk horen natuurlijk zaken als een goede coupe, een mond met goed verzorgde tanden, lippenstift of lipgloss en handen (en voeten) waarvan de nagels goed gemanicuurd zijn. Ben je zelf niet in het bezit van mooie en stevige nagels? Je kunt de natuur rustig een handje helpen. Denk daarom eens aan het laten aanbrengen van kunstnagels door de pedicure of de manicure. Pronken met andermans veren noemen ze dat, maar het resultaat is wel hele mooie nagels, die natuurlijk zijn voorzien van een gellak of nagellak.

Kunstnagels

Wanneer je graag goed verzorgde nagels wilt maar je nagels zijn erg broos of scheuren snel in, kan het laten aanbrengen van kunstnagels een uitkomst zijn. Dat kun je niet zelf maar wel bij een pedicure laten doen. Er zijn twee soorten kunstnagels, namelijk gelnagels of acrylnagels. Welke soort het beste bij je past, is een kwestie van voorkeur. De ervaringen van andere dames kunnen je natuurlijk bij de besluitvorming helpen.

Gelnagels

Met polymeerhars kunnen gelnagels worden gezet. De stroperige substantie hardt onder invloed van UV-licht uit. Afhankelijk van je wensen wordt de polymeerhars op je eigen nagels aangebracht. Wil je een langere lengte? Dan werkt de pedicure of de manicure met verwijderbare sjablonen of tips. Het zetten van gelnagels vindt in vier verschillende fases plaats:

  1. Allereerst wordt de basislaag aangebracht. 
  2. Vervolgens worden twee lagen met kleur aangebracht 
  3. Als laatste een beschermende toplaag
Tussen alle fases door moeten de gelnagels steeds onder een UV-lamp uitharden en heeft de manicure of de pedicure de tijd om de nagels nauwkeurig aan te brengen. Gelnagels zijn flexibel en zacht en het oppervlak glanst. Het eindresultaat ziet er natuurlijker uit dan bij acrylnagels. 

Ook komt er tijdens het aanbrengen minder chemische lucht vrij dan bij acrylnagels. Doordat gel nagels minder hard zijn dan acrylnagels, zijn ze iets minder tegen stoten bestand. Met het aanbrengen van gellak door manicure worden gel nagels natuurlijk weer sterker.

Voor het aanbrengen zijn er meerdere lagen noodzakelijk, waardoor gelnagels ook duurder dan acrylnagels zijn (die worden in één keer opgebracht). Gelnagels zijn zelf helaas bijna niet te verwijderen, ze moeten er worden afgevijld.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn sterker dan gel nagels en blijven daardoor langer zitten. Voor het aanbrengen worden je nagels eerst licht gevijld. Vervolgens wordt arcrylpoeder met acrylvloeistof gemengd. Met het kneedbare, zachte bolletje dat hieruit ontstaat, kan de juiste vorm van de nagel worden geboetseerd. Ook bij acrylnagels is een langere lengte aanbrengen met behulp van tips mogelijk. In tegenstelling tot gel nagels, drogen acrylnagels aan de lucht, hetgeen betekent dat de manicure of pedicure snel moet werken. Tijdens het aanbrengen komt er een chemische lucht vrij.

Ben je je acrylnagels moe? Om ze te verwijderen kun je ze losweken.

Acrylnagels zijn wel wat dikker dan gelnagels en glanzen nauwelijks. Het aanbrengen van een gellak door een manicure of een gellak door een pedicure is daarom noodzakelijk.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Nu je over kunstnagels beschikt, mogen die mooie verzorgde handen best gezien worden! Heb je nog natuurlijke nagels? Eerst een manicure en gellak daarna is heel eenvoudig. Laat je handen zien en geef je nagels of gelnagels daarom een kleurtje met gellak. Met gellak zullen je nagels wekenlang van een mooie kleur zijn voorzien, zonder dat je tussendoor moet bijlakken. Het klinkt bijna ongeloofwaardig, maar toch kan dat mooie kleurtje tot wel drie weken blijven zitten. 

Met een manicure met gellak sta je er altijd goed verzorgd op. Op teennagels blijft gellak zelfs wel zes weken houden omdat de lak dikker is dan gewone nagellak. Want zeker in de zomer of op vakantie mogen ook de teennagels gezien worden! 

Wanneer je geen mooie teennagels hebt of bijvoorbeeld last van schimmelnagels, sla je ook nog eens twee vliegen in één klap. De pedicure behandelt eerst “medisch” de nagels en daarna nog eens cosmetisch. Een pedicure met gellak is dé oplossing voor mooie voeten. Nog een heerlijke voetmassage erachter aan en je gaat op wolken de deur weer uit.

Wat is gellak?

Gellak is de combinatie van oligomeren en half vaste monomeren. Tijdens het uitharden onder een UV-lamp of LED-lamp veranderen deze beide stoffen in polymeren. Het woord polymeer betekent zoveel als een samenstelling van heel veel deeltjes. 

Deze polymeren zorgen ervoor dat de prachtige glanzende gellak veel langer blijft zitten dan een gewone nagellak. Dat is een groot voordeel in vergelijking met gewone nagellak. Je hoeft met je (net) gelakte nagels maar eventjes ergens tegenaan te stoten en er ontstaat direct een beschadiging. 

Gellak daarentegen zal niet gaan “chippen”, niet beschadigen of zijn glans verliezen. Nog een bijkomend voordeel is dat je eigen nagels er sterker door worden. Gellak is zowel voor acryl- en gelnagels, maar ook voor natuurlijke nagels geschikt.

Gellak aanbrengen

Het aanbrengen van gellak kunt je natuurlijk zelf doen. Geef dit voor een mooi eindresultaat echter liever uit handen en laat de pedicure met gellak aan het werk gaan. Je kunt je nagels zo bont (laten) lakken als je zelf wilt. Wil je slechts één enkele kleur, meerdere kleuren, glitters, nailart of steentjes? Het zijn jouw nagels, leef je uit! 

De kleur is natuurlijk afhankelijk van je stemming, het jaargetijde, de mode en je werkzaamheden. Niet iedere werkomgeving of werkgever zal een neonkleur of een zwarte kleur op je nagels op prijs stellen. Laat je nagels met gellak in elk geval door de pedicure aanbrengen voor een optimaal en lang houdbaar resultaat.

Hoe wordt gellak aangebracht

Het aanbrengen van gellak vereist net wat meer werk en aandacht dan wanneer je gewone nagellak op je nagels aanbrengt. Aangezien de lak zeker drie weken houdbaar is, kiezen veel dames ervoor om vooraf een manicure en gellak erop volgend te laten aanbrengen.

Het aanschaffen van gellak is op zich geen dure aangelegenheid maar je moet, om de lak te kunnen laten drogen, een goede UV- of LED-lamp aanschaffen. Door de manier waarop de lak wordt aangebracht, hecht die ook beter aan de nagels. 

De pedicure en de manicure zijn qua apparatuur al helemaal ingericht op het aanbrengen van gellak en kunstnagels. Het enige dat je hoeft te doen is al genietend wachten op het schitterende eindresultaat.

Het verwijderen van gellakken

Wat er stevig opzit (gellak gaat enkele weken mee), gaat er natuurlijk niet zonder slag of stoot vanaf. Dat hoeft ook niet, want alleen wanneer er sprake is van uitgroei die je niet wilt bijwerken of wanneer je een andere kleur wenst, is dat een reden om gellak te (laten) verwijderen. 

Mocht je die blauwe kleur op je nagels zomaar ineens zat worden, dan zal eerst de bestaande gellak moeten worden verwijderd. Verwijder gellak bij de manicure of de pedicure.

Mocht je daar onverhoopt geen tijd voor hebben, dan kun je dit ook eventueel zelf doen door allereerst je nagels licht op te vijlen. Zo kan de aceton beter in de gellak doordringen. Je kunt op een wattenschijfje of een wattenbolletje wat aceton doen en dat met een stukje aluminiumfolie gedurende 10 minuten fixeren. Na de inwerktijd kun je met een bokkenpootje de gellak voorzichtig eraf duwen.
Deze afweek methode werkt bij natuurlijke nagels het best.

Wanneer je dol bent op de zogenaamde nailart hoef je daarvoor de gellak niet te verwijderen. Gebruik gewoon een nagellakremover zonder aceton. Je kunt dus gewoon dagelijks je nagels van nieuwe nailart voorzien, zonder dat de onderkleur (gellak) verdwijnt.

Gellak online bestellen?

Gellak bestellen kun je natuurlijk online. Dat is prima wanneer je al ervaring met een bepaald merk gellak hebt opgedaan. Behalve gellak bestellen, kun je gellaken in de kleur van je keuze ook bij je manicure of bij je pedicure kopen. Onthoud wel dat je het allermooiste resultaat meestal niet zelf kunt behalen, hoe “goed” of exclusief het door jou bestelde merk ook is. 

Handige bronnen

Wikipedia: Alles over kunstnagels
Wikipedia: Alles over nagellak

Laat een pedicure de nagels onderhouden

Hoe mooi je kunstnagels ook zijn en hoe perfect je gellak ook houdt, de natuur gaat haar gang. Afhankelijk van hoe hard je eigen nagels groeien, krijg je op een gegeven ogenblik met uitgroei van de kunstnagels of lak te maken. De aanzet van eigen nagels zal dan weer zichtbaar worden. Boek daarom tijdig bij je pedicure of manicure een nabehandeling. Zo blijf je blij met je vingers.

Ik heb geprobeerd de informatie over gellak nagels zo objectief mogelijk te beschrijven. Wil je gellak nagels door een pedicure laten doen? Dan kan ik je natuurlijk professioneel verder helpen. Ik ben opgeleid tot medisch pedicure en heb diverse specialiteiten. Inmiddels heb ik een actieve klantenkring in mijn gemeente Oosterhout. Ik hou zelf mijn praktijk in Den Hout, maar Oosterhout, Made en Raamsdonkveer behoren ook tot mijn werkgebied. 

Je kunt een afspraak maken door mij te bellen op 062834384 of te mailen. Je kunt natuurlijk ook bovenin op “contact” klikken en het formulier invullen.