Schimmelnagel behandeling

Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Het zijn eigenlijk nagels die geïnfecteerd zijn met schimmel. Op deze pagina leg ik uit wat precies schimmelnagels zijn en hoe ik die kan behandelen.

Inhoudsopgave

Wat is een schimmelnagel

Zoals hierboven al uitgelegd is dit niets meer dan een nagel waar een infectie is opgetreden met een schimmel. Denk hierbij aan de volgende symptomen: de schimmel begint aan de zijkanten van de nagel en kan anders gekleurd zijn dat je gewend bent. Kleuren van een aangetaste nagel? Denk hierbij aan kleuren witgeel, groen of bruin. 

In principe is er niets geks aan een schimmel. Deze draagt iedereen bij zich, maar pas als de schimmel zich echt in de nagel nestelt en de ideale omstandigheden heeft (vocht en warmte) kan de schimmel zich uitbreiden. Bij deze vorm zijn bepaalde gebruikersgroepen meer ontvankelijk dan de andere, denk hierbij aan ouderen, mensen die ziek zijn of mensen met diabetis mellitus.

Let erop dat een voetschimmel wezenlijk anders is dan een kalknagel of schimmelnagel. 

Wat kun je er tegen doen?

Er zijn een aantal behandelingen mogelijk, maar je kunt zelf ook al een aantal stappen ondernemen:

  • Was je voeten goed en het liefst eigenlijk zonder zeep.
  • Als de voeten zijn gewassen, droog ze dan goed af en vergeet niet goed  te drogen tussen de tenen.
  • Vergeet niet dagelijks schone, katoenen sokken aan te trekken. Wollen sokken is ook prima.
  • Draag niet te nauwe schoenen.
  • Draag goed ventilerende sokken.

Wie hebben last ervan

Volgens onderzoek blijkt dat ongeveer 10% tot 15% van de bevolking last heeft ervan. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen, maar de kans op een schimmelinfectie wordt groter naar gelang je ouder wordt.  

Handige bronnen

Wikipedia: Alles over schimmelnagels
Wikipedia: Alles over kalknagels

Laat een pedicure de nagels aanpakken

Als je toch nog last hebt van je schimmelnagels, denk hierbij aan bijvoorbeeld een vervormde nagel of nagel die echt klachten geeft, dan kan ik je natuurlijk professioneel verder helpen. Ik ben opgeleid tot medisch pedicure en heb diverse specialiteiten. Inmiddels heb ik een actieve klantenkring in mijn gemeente Oosterhout. Ik hou zelf mijn praktijk in Den Hout, maar Oosterhout, Made en Raamsdonkveer behoren ook tot mijn werkgebied. 

Je kunt een afspraak maken door mij te bellen op 062834384 of te mailen. Je kunt natuurlijk ook bovenin op “contact” klikken en het formulier invullen.